maanantai 25. kesäkuuta 2012

Uudet temput


Päivystysvuorossa
Isäntänä isännän paikalla
Juhannuksesta uuvuksissa ollut Niro otti viikonlopun rennosti makoille, ja niinpä mekin saimme vähän rentoutua.


Uusi viikko ja uudet kujeet. Energiaa täynnä oleva kisu jaksaa taas riekkua. Niro on kasvanat todella paljon siitä minkä kokoisena se meille haettiin. Veijari on oppinut kiipeilemään... Myös paikkoihin joihin ei tarvitsisi kivuta.
Ilta venyttely
 Pelättiin jo että Niro ei ollenkaan välittäisi kiipeilypuusta, joka Zooplussasta sille tilattiin. Nyt kun siirrettiin raapimispuu keittiöön, on kissakin innostunut siinä kiipeilemään, kun tilaa on enemmän.


Latasin juuri tietokoneelle puhelimesta yli 20 videota  Niron leikeistä. Tässä viimeisimmät leikki sessiot eilisillasta. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! :)


lauantai 23. kesäkuuta 2012

Niron Juhannus


Niron juhannus alkoi tavalliseen tapaan aamu leikiellä ja syömisellä. Kisu sai alkuillan olla rauhassa yksin kotona, kun juhannusjuhlijat pelailivat pihapelejä ulkona ja saunoivat. Pikku hiljaan kun porukkaa alkoi valumaan sisälle, sai Niro kaipaamaansa leikkiseuraa. Loppu illan poika kiersikin sylistä syliin moikkailemassa juhannusvieraita. Loppu illasta kissa oli yhtä väsynyt kun juhlijatkin ja päätti ottaa pienet nokoset kaapelilaatikon päällä.







Niro toivottaa kaikille blogin lukijoille Hyvää Juhannusta! :)

torstai 21. kesäkuuta 2012

Pieni riiviö!



Alkuun Niro oli hana ja helppo hoitoinen pikku pallero, joka nukkui ja söi. Nyt kun Niro on kotiutunut, ja nukkuminen ei enää niin paljoa kiinnosta... alkaa kaikki "ei sallittu" kiinnostaa. Johdot, verhot, kengät, matot, sohvat, tuolit, lattialle jätetyt laukut sekä sukat ja housunhelmat.

Niro "riiviö" on vielä sen verran hankala tapaus, että perinteisestä suihkepullolla ruiskuttelusta, se ei ole moksiskaan. Välillä onneksi se säikähtää senverran, että menee matkoihinsa,  mutta palaa usein jo hetken kuluttua takaisin tekemään pahojaan.

Kaikkiin paikkoihin on päästävä, ja kaikki paikat on tutkittava useampaan kertaan. Niron vakio reitti sohvalle menee meidän sohvan takana säilytyksessä olevia patjoja kautta.



Meidän kodissa on kolme lasista pöytää, ja nehän vasta pikkuveijaria ihmetyttävät. Peilejä ei meillä ole niin, että kissa itse niistä pääsisi pärstäänsä pällistelemään. Pari kertaa olen nostanut kisun syliin, ja ollaan yhdessä ihmetelty mitä peilistä löytyy. Niro tosin pelkäsi omaa peili kuvaansa, käänsi pään pois ja tarrasi kynsillä lujaa kiinni paitaan.


Maton reunan hapsuja on kiva purra ja raapia. Onneksi matot, jotka lattiollamme makaavat on hankittu yli viisi vuotta sitten IKEAn alennuksesta, joten suuria menetyksiä ei ole tiedossa vaikka kissa jonkun maton reunan saisikin revittyä.

Tulevaisuutta ajatellen tietenkin olisi hyvä opettaa, että mattoja ei syödä. Jos jonakin päivänä joku kallis arabia matto meidän kämpille tiensä löytää.




Onneksi pikku veijaria jaksaa vielä lelutkin kiinnostaa. Onkin täysi homma repiä kissaa pois paikoista, joissa sen ei kuuluisi olla ja tarjota tilalle leluja raadeltavaksi. Onneksi tulee juhannus ja pari vapaapäivää, niin on aikaa riehua Niron kanssa, ja jos itsekkin jossain välissä ehtisi hieman hengähtämään.






tiistai 19. kesäkuuta 2012

Lempparipaikkoja





 Niro osallistuu kotitöihin omalla panoksellaan. Yhdeksi Niron lemppari paikoista on tullut vessan pölyinen nurkka, varsinkin pesukoneen ollessa päällä.






Imuria Niro pelkää kamalasti. Onneksi turvapaikka sille löytyy sohvien ja sänkyjen alta.






 Niro viihtyy hyvin sylissä, ja monesti se kiipeääkin niskaan ja saattaa ummistaa silmänsä. Suloista kehräystä jaksaa kuunnella niin kaun kunnes niska on ihan jumissa, ja pikku kisu on laitettava omalle paikalleen nukkumaan.




Ensimmäiset yöt sen turvapaikkana toimi sohvan selkänojan päälle kootut pehmolelut ja viltit. Myöhemmin se sitten oppi omalle paikalleen raapimispuussa olevaan koloon.


Leluvalikoima

"Sähinä" -pallo
Jo näinkin lyhyessä aikaa on Nirolle ehtinyt valikoitua leluja, joilla se leikkii mieluitein. Alkuun Niro oli todella nirso leikkiessää, se suostui leikkimään vaan jos joku leikki sen kanssa. Pikkuhiljaa se kumminkin oppi leikkimään ja painimaan lelujen kanssa myös yksinään.  Vasemmalla kuvassa oleva "sähinä" -pallo oli ensimmäinen leluja johon Niro rakastui. Pallo rapisee kivasti ja sillä on helppo houkutella katti paikoista joissa sen ei kuuluisi olla, kuten kenkälaatikossa tai johtokasassa


Lempilelut


Yläkuvassa on kokoelma Niron lempileluja. Alkuun se leikki vain meidän kanssamme tolla vihreällä huiskulla, ja sen jälkeen mukaan kuvioihin tuli valko/musta kala. Kun Niro hoksasi tuon lilan "sähinä" -pallon sen jälkeen alkoi muidenkin lelujen kanssa leikkiminen onnistua. Aina saa hyvät naurut kun Niron leikkii. Meno on niin kovaa että kissa törmäilee seiniin ja ovenkarmeihin niin että kopse vaan kuuluu.

"Tylsät" lelut
Tuossa oikella olevassa kuvassa on sitten lelut jotka ei herraa sen enempää ole kiinnostaneet. Hiirissä pitäisi olla kissanminttua, mutta kun tuo meidän katti ei kissanmitusta välitä, niin ei hiiretkään kelpaa. Parin tassunkosketuksen verran Niron on noilla kahdella hiirellä leikkinyt, mutta muuten ei pikkuhiiret näytä sitä kiinnostavan.

Uudet lelut
Tänään käytiin kaupoilla ostamassa herralle lisää virikkeitä, jos johtojen ja kengännauhojen järsiminen jäisi hetkeksi. Vasemmalla oleva hiiri vibrailee ja liikkuu kun sen pyllyssä olevasta narusta vetää. Alkuun Niro pelkäsi sitä tosi paljon, mutta lopuksi alkoi jo syttyä hiirelle. Punainen- ja sininen pallo on vähän "sähinä" -pallon kaltaisia rahisevia palloja, mutta kooltaan hiukan isompia. Vielä ei niistäkään innostunut kovasti, mutta uskon että että se vielä niilläkin leikkii.

Niro tuli taloon!


 Sunnuntaina 10.6 Niro sitten saapui meille. Niro on kotikissa, joka on kotoisin Lahest. Nimensä pikkuinen on saanut kuuluisan Kummisetä (The Godfather) näyttelijä Robert De Niro:n mukaan. Jos jollekin on epäselvää niin kotikissa tarkoittaa sellaista kissaa jonka kumpikaan vanhemmista ei ole rotukissoja, vaan joidenkin rotujen sekoituksia.

Ensimmäinen virallinen kuva Nirosta (6vko)
Alkuun Niro laittoi kamalan metelin pystyyn, kun se vietiin pois tutuista nurkista. Kotimatka Lahesta - Tampereelle meni sitten ihan hyvin, Niro nukkui koko pitkän matkan bussissa.

"Leijona"
.
Niro on ollut meillä jo reilun viikon. Heti alkuun ikäväksemme huomasimme pikkuisella korvapunkkeja. Heti toisena päivänä tuli sitten reissu lääkärin vastaanotolle. Urheasti Niro selvi reissusta, vaikka autossa pelkäähurjasti eikä bussikyydeistäkään hirveästi välitä. Lääkäriltä saimme ohjeet korvien putsaamiseen päivittäin ainkain viikon ajan ja uuden punkkikuurinsittenkahden viikon päästä.Toivotaa nettä pikkuisen korvat paranevat pian.




Niro on hyvin utelias ja leikkisä. Alkuun Niro oli matkasta hieman stressaantunut ja nukkui paljon, mutta viimepäivien aika se on innostunut leikkimään enemmänkin. Iltaisin on pakko leikittää poika uuvuksiin asti, jotta saa itse nukkua yönsä rauhassa. Aamulla Niro herää heti, kun huomaa jonkun nousseen ylös sängystä. Töihin lähtöön pitääkin nykyyän varata ylimääräinen puolituntia, jotta ehtii leikkiä Niron kanssa aamulla.